איך עושים סירופ מייפל?
תשובה מאושרת
תהליך הכנת סירופ מייפל
בעידן הנוכחי, העברת הלשד מתבצעת באמצעות צינורות למקום המיועד, שהיא בקתת הסוכר. שם, הלשד מוזרם לאט אל משטח אידוי שבו מתבצע תהליך של רתיחה עד שהחומר הופך לסירופ. תהליך זה ממשיך לאט, מכיוון שמחייבים לאדות אחוז גבוה מהמים לצורך הפקת הסירופ; מתיעוד של 40 ליטרים של לשד (כמות ממוצעת שמופקת מעץ מייפל בוגר בעונת הקצירה) מתקבל רק ליטר אחד של סירופ, לאחר שאובדים ממנו 39 ליטרים של מים.